Over de academie

Spelen leidt tot mentale souplesse en een breder gedragsvocabulaire. Hierdoor kun jij met een open, flexibele en spontane houding door het leven!

Spelen is essentieel

In ons brein bevordert spelen zenuwgroei in twee hersengebieden, namelijk: daar waar we emoties verwerken (amygdala) en een belangrijk gebied voor het nemen van beslissingen (dorsolaterale cortex). Door te spelen stel jij jezelf in staat om dichtbij jezelf mee te bewegen in een steeds veranderende wereld om je heen.

Wanneer we ouder worden raakt spelen op de achtergrond. We vergeten hoe het moet want de meeste van onze speelse volwassenen activiteiten hebben tóch een doel. Vaak zijn we zijn druk met onszelf waarmaken en verbeteren en daarmee ligt de nadruk niet op spelen maar op wat het spel ons kan bieden. En hiermee ebt een belangrijke activiteit weg uit ons volwassen leven waarmee we inzicht in onszelf, onze kracht en onze verlangens krijgen!

Maak ruimte om in jouw speeltekort te voorzien

Hoe minder je speelt hoe groter jouw speeltekort. Voorkom terminale serieusheid: een staat waarin je je optimisme verliest, somber kunt raken en vastroest in je dagelijkse patronen. Maak ruimte om in jouw speeltekort te voorzien. Geef jezelf de ruimte om te spelen. Spel is hét middel om regie te ervaren over je persoonlijke wensen en doelen.

Geef jezelf de speelruimte om te ontdekken en ervaar de magie van het leven!

Fotografie door Studio Chevalking